Center of the cyclone (online)

05 apr 2020 Aanmelden Bekijk locatie
  • Gewoon thuis! Locatie
  • 7 dagenDuur
  • Kosten

Bedoeld voor iedereen die nu plotseling elke dag met het gezin thuis is, met alle levende dynamiek tussen gezinsleden van dien: waarbij de deelnemer het verlangen heeft de vrede in zichzelf te vinden door ‘te ontspannen in de spanning’

Aanvang:

Zondagavond 5 april om 21.00 uur.

Dagelijks zijn er twee online-groepssessies, die bestaan uit instructies voor de dag plus een geleide meditatie. De eerste na het ontbijt en de gezinsrituelen van 08.30 uur tot 09.30 uur ’s ochtends en ’s avonds van 20.30 uur tot 21.30 uur.

Opzet:

De online-groepssessies worden gedaan via Zoom, een gratis online video App. Een uitnodiging hiervoor (+ instructie) ontvang je per email nadat je je hebt aangemeld. Tijdens de sessies ben je zelf niet in beeld, je ziet en hoort alleen Robbert van Bruggen. Alleen bij de kennismaking is een korte video uitwisseling wel zo prettig. Zorg verder voor een headset zodat je in rust present kunt zijn bij de dagelijkse online meetings.

Een online-begeleide retraite is natuurlijk iets anders dan een meerdaagse retraite waarin je in afzondering bent op een locatie waarin alles verzorgd is. Deze retraites zijn er voor bedoeld, je te helpen ontspannen in de spanning van de huidige omstandigheden en getuige te zijn van wat zich allemaal in je en om je aandient.

Dagelijks ontvang je een retraite-schema per mail met oefeningen die je op een tijdstip kunt doen die passen in de gezinsdynamiek overdag. Het is fijn als je voor de retraite een vast plekje in huis kunt maken waar je steeds kunt gaan zitten. Probeer overdag zoveel mogelijk momenten te vinden waarop je in stilte-kunt zijn.

Optioneel:

Voor deelnemers die naast deze groepssessies individuele begeleiding willen, bestaat de mogelijkheid om de andere dag een kwartier begeleiding te krijgen. Doel daarvan is om taal te kunnen geven aan waar je je in het retraite proces bevindt, te onderzoeken waarin je ingezogen c.q. waarmee je geïdentificeerd bent. Als je wilt ontvang je specifieke meditaties of oefeningen die afgestemd zijn op jouw specifieke situatie; die je kunnen helpen je retraite te verdiepen. In de retraite werken we met meditaties en oefeningen uit het soefisme, boeddhisme en advaita vedanta.

Aantal deelnemers:

Minimaal 8, maximaal 14

Kosten en meer:

stilteretraite.nl biedt deze retraite aan op basis van een passende donatie, die je na afloop van de retraite kunt bepalen; je ontvangt hiervoor in de week na de retraite een open factuur (met alle gegevens). Als je gebruik maakt van individuele begeleidingsmomenten zijn de kosten daarvoor 25 euro per kwartier. Deze kosten staan al vermeld op de toegestuurde factuur. Kosten zijn excl. 21% btw.

Belangstelling? Vragen? Stuur een mail naar: robbert@stilteretraite.nl